Söker män och kvinnor mellan 65-80 år för deltagande i en studie om minnesträning

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Forskare vid Stockholms Universitet söker dig som är 65-80 år för deltagande i ett projekt som handlar om sinnesupplevelser och minne. Syftet med projektet är att undersöka hur minnesförmågor och sinnessystem kan tränas hos personer i olika åldrar.
 
Deltagare i studien kommer att under 6 veckor dagligen träna i hemmet med hjälp av ett ”minnesspel” (ca 20 min/dag). Före och efter träningsprogrammet kommer vi att undersöka dina minnesförmågor och sinnessystem, samt genomföra mätningar av hjärnans aktivitet och form (MRI; ”hjärnröntgen”). Ersättning för ditt deltagande är ett presentkort på varuhuset Åhléns i värde av 1500 kronor. Dina data behandlas strikt konfidentiellt. Efter att allt data är insamlat kommer det att avkodas, så att det är omöjligt att koppla det till en enskild person.
 
Forskargruppen leds av docent Jonas Olofsson vid Psykologiska institutionen. Våra lokaler ligger strax utanför Stockholms universitetsområde, vid Brunnsvikens östra strand. MRI-mätningar sker vid Karolinska Institutet i Solna. Vi söker dig som:
 
Är mellan 65 och 80 år
Inte har någon svår allergi
Inte har någon neurologisk eller psykiatrisk sjukdom
Inte har några större nedsättningar i syn, luktsinne eller minnesförmåga
Inte är rökare.

Upplagd: 12/10-15. Senast ändrad: 24/07-17. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Ingrid stanciu.