Mänsklig Kommunikation på KTH (city) Biobiljett, 40-50 min

Denna studie är avslutad och tar tyvärr inte emot flera anmälningar!
Forskare på institutionen för Tal, Musik och Hörsel på KTH söker fortlöpande informanter till experiment om mänsklig kommunikation på KTH campus i centrala Stockholm. Deltagare blir belönade med en biobiljett per experiment och det räcker förstås att medverka i ett enda.

Deltagande tar i regel 40-50 minuter och inbegriper ingen avancerad uppgift utan fokuserar på vardagliga uppgifter som läsning eller konversation med andra. Känner du dig bekväm med att läsa eller tala är det en god idé att skriva upp sig. Du är välkommen!

Själva experimentformatet innebär relativt mycket teknisk utrustning (jämfört med enkätstudier osv). Ni kommer att märka att det finns en god samling instrument runtomkring. Till exempel kan det hända att du får bära en mikrofon och ett par eye-trackingglasögon (som ska följa vart ni riktar blicken under experimentets gång). Dessutom är det sannolikt att extra mikrofoner eller videoinspelningsutrustning finns utplacerade. Allt detta för att tillåta oss forskare att följa de parametrar som bygger upp kommunikationsrelaterat beteende.

En positiv etisk grund finns, som tillåter dig som informant att avbryta experimentet och få alla dataformer raderade permanent och fullständigt. Inför experimentet inhämtas ett första godkännande om inspelning. Efter experimentets genomförande får du ytterligare ett tillfälle att godkänna att det inspelade material får lagras och analyseras för ändamål som beskrivs tydligt.

 
Närmare information och vägbeskrivning skickas ut till anmälda i lagom tid (sista veckan av september). Om du har några frågor är det bara ställa dessa via e-post. 
 
För att registrera intresse: vänligen kontakta Mattias Bystedt på e-mail: mbystedt@kth.se, eller använd funktionen för anmälan som finns naturligt på studentkaninen.se.

Sammanfattning:

Experimenten kommer att ta fart i slutet av september.

Ersättning är i form av 1 biobiljett per experiment. Deltagandet varar totalt 40-50 minuter.

Stadgar för anonymitet och ångersrätt på varje experiment.

Uppgiften är att utföra enkla typer av språkbruk, exempelvis vardagskonversation eller enkel läsning.

Experimentlokalen är nära KTH-biblioteket på KTH campus i centrala Stockholm.


Upplagd: 10/08-17. Senast ändrad: 25/11-17. Ansvarig för studien och informationen på denna sida är Mattias Bystedt.